вторник, 27 април 2010 г.

Лондонски сладкиш / Лондонский кекс


Posted by Picasa

Продукти:
за блата: 1 к. ( 400 гр.) кисело мляко
1 к. (400 гр.) брашно
1 к. ( 400 гр.) захар
1 ванилия
1 ч. ч. смлени орехи
1 ч. л. сода

за заливката:
250 гр масло (маргарин)
3 - 4 с. л. какао
1 - 2 с. л. захар
500 мл прясно мляко (вода)

Приготвяне: В купа се смесват киселото мляко, брашното, кофичката захар, ванилията, смлените орехи и содата. Всичко това се разбърква до получаване на еднородна смес. Получената смес се изсипва в намазнена форма и се пече на умерена фурна до изпичане на блата. След изпичането му се оставя да "почине", а през това време се приготвя заливката.
В малка тенджера се смесват маслото, какаото, захарта и млякото и се варят 10 - 15 минути.
При заливане на сладкиша глазурата трябва да е гореща, а блата добре охладен.



Вам потребуется:
для кекса:
400 г кислое молоко
400 г мука
400 г сахар
1 ванильный сахар
1 ст. грецкие орехи (крупно порубленные)
1 ч. л. сода

для глазурь:
250 г сливочное масло
3 - 4 ст. л. какао
1 - 2 ст. л. сахар
500 мл молоко (вода)

Взбить кислое молоко, муку, сахар, ванильный сахар, порубленные орехи и соду. Форму для кексов смазать маслом и наполнить массой. Поставить в духовку и выпекать при температуре 180 С.
В маленькой кастрюле перемешать масло, какао, сахар и молоко. Кипятить 10 - 15 минут.
Готовый кекс намазать глазурой.
Публикуване на коментар