събота, 21 март 2009 г.

Сладкиш с къпини / Кекс с ежевиками

Преди няколко дни (когато отговарях на въпросите) направих този сладкиш за следобедния чай. Има приятен леко кисел вкус, заради къпините.

Когда отвечала на вопросики я выпекла этот кекс для чая. У него приятный кислый вкус из-за ежевики.


В градината имаме няколко къпини. Това лято имаше повече плодове и успях да замразя малко.

У нас в саду растут ежевики. Этим летом было больше ягоды и я успела заморозить не множко.



Ето и рецептата:
Разбийте 4 яйца с 1/4 кг захар. Прибавете 1/2 лъжичка сода бикарбонат, 2 чаши брашно и 2 праха ванилия. Наново разбийте и прибавете 3/4 кг къпини. Разбъркайте сместа и изсипете във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Поднесете изпечения сладкиш поръсен с пудра захар.

Вот и рецептик:
Взбит 4 яйца и 1/4 кг сахара. Добавить 1/2 ч. л. соды, 2 стакана муки и 2 пакетика ваниль. Снова взбить и добавить 3/4 кг ежевики. Все смешать и вылить в смазанную маслом форму для кекса. Готовый кекс посыпать сахарной пудрой и дать остыть.
Приятного аппетита!
Публикуване на коментар