сряда, 27 февруари 2008 г.

Чанта - І част

Нека се опитаме да изплетем подобна чанта. Няма описание за нея, за това ще се ориентираме по нейната снимка (колкото е възможно). Основното в тази чанта са големите цветя, които образуват средата на два големи квадрата. На снимката се вижда, че те са релефни. Търсих подходяща схема и се спрях на тази, защото изглежда най-близка до тях.
Сега трябва да направим промените в схемата, за да изглеждат по-близо до тези на снимката. Обърнете внимание на центъра на цветето. Той трябва да е плътен. На тази схема в 3-ти ред се редуват стълбчета с наметка и 3 синджирчета, които образуват дупчици.
Тези синджирчета (жълтата стрелка) трябва да се заменят със стълбчета с наметка. Така ще се получи плътно кръгче в средата на цветето. Първите два реда се плетат по схемата без промяна. Тях съм оградила с малко кръгче. Следва четвъртия ред - листата на цветето. Те са почти същите, но в средата (където е червената стрелка) трябва да се добавят 3-4 стълбчета с наметка. Така цветето е готово.

Аз също ще си изплета такава чанта. Може би в процеса на плетене ще се направят корекции. Може би вие имате по-подходящи схеми или вече сте плели подобна чанта? Очаквам и ваши предложения. Снимки и схеми може да изпращате на e-mail-a.
Следва продължение...
Публикуване на коментар