сряда, 27 февруари 2008 г.

Чанта - І част

Нека се опитаме да изплетем подобна чанта. Няма описание за нея, за това ще се ориентираме по нейната снимка (колкото е възможно). Основното в тази чанта са големите цветя, които образуват средата на два големи квадрата. На снимката се вижда, че те са релефни. Търсих подходяща схема и се спрях на тази, защото изглежда най-близка до тях.
Сега трябва да направим промените в схемата, за да изглеждат по-близо до тези на снимката. Обърнете внимание на центъра на цветето. Той трябва да е плътен. На тази схема в 3-ти ред се редуват стълбчета с наметка и 3 синджирчета, които образуват дупчици.
Тези синджирчета (жълтата стрелка) трябва да се заменят със стълбчета с наметка. Така ще се получи плътно кръгче в средата на цветето. Първите два реда се плетат по схемата без промяна. Тях съм оградила с малко кръгче. Следва четвъртия ред - листата на цветето. Те са почти същите, но в средата (където е червената стрелка) трябва да се добавят 3-4 стълбчета с наметка. Така цветето е готово.

Аз също ще си изплета такава чанта. Може би в процеса на плетене ще се направят корекции. Може би вие имате по-подходящи схеми или вече сте плели подобна чанта? Очаквам и ваши предложения. Снимки и схеми може да изпращате на e-mail-a.
Следва продължение...

5 коментара:

TANK каза...

Не слова не поняв, но по ссылке догадавшись, ЭТО ЖЕ ЦВЕТЫ ДЛЯ СУМКИ!! Вопрос следующий а саму сумку как? Миленочка, а ты не хочешь дублирующий блог на русском языке завести? :0))))

Milena Ivanova каза...

Да, это цветы для сумки. Точнее это только схема, которая надо приспособить, что бы получились подобные цветы. Скоро покажу и готовые цветы, а потом и сумку. Все объясню и на русском. Надеюсь Настик опять поможет!?;)Я думала завести блог на русском, но делаю ошибки (это плохо). А на болгарском почти нет информации для вязание. Среди молодых оно не так популярно. Но надеюсь будет ;)

TANK каза...

Ждёмс!!!

Анонимен каза...

Настик с удовольствием поможет!)))
Можно под катом опубликовывать эту же запись на втором языке, а еще есть предложение разбивать пост на 2 колонки: например, слева столбик с описанием на болгарском, а справа - на русском языке. Ну а посередине фотки ;)

TANK каза...

Да, давай уже на русском!!!