вторник, 9 юни 2009 г.

Мммм...пирожки


Направих ги по тази рецепта, но замених маргарина с масло. По-вкусно е.) В едните сложих сирене, а в другите - месо. Мммммного ги харесаха!
Ето рецептата за тестото:

50 гр. мая (2 ч. л. суха мая)
1/2 ч. л. сол
Маята се разстрива със солта, добавя се
1 чаша мляко (заради маслото добавих хладко мляко)
2 с. л. захар
200 гр. меко масло (или маргарин)
ок. 3,5 чаши брашно

От продуктите се омесва меко тесто. Поставя се в купа и се слага в хладилника за 4 часа. Но аз исках да направя пирожките по-бързо и го оставих на топло за около 1 час, докато втаса.
От това тесто може да се направят и други вкуснотии.


Приготовила пирожки вот по этот рецептик. Только заменила маргарин с сливочным маслом. Так вкуснее.) Сделала одни с сыром, другие с мясом. Понравились очень!


Публикуване на коментар