четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Пуловер с красива яка / Пуловер с красивым воротником

Схема на яката

Схема воротника


Красив и много лесен за изпълнение пуловер.

Красив и очень простой для исполнения пуловер.


Яката е изплетена на една кука.

Воротник связан крючком.Описание

Размер 38/40

Материали: 400 г прежда "Манхатън"-Стенли; игли за плетене №8; кука за плетене №6.
Използвани плетки: жартиерна плетка - и в лицевите, и в опаковите редове се плете налице;
лицева плетка - лицеви редове -лиц. бр., опакови редове - оп. бр.;
на една кука (по схемата на яката) - 1 р.: 1 синдж., *2 изтеглени бр. ( бр., която се намира на куката се изтегля около 1 см, намята се конеца на куката и се изплита изтеглената бр. като куката се пъха в предната наметка и се плете 1 ст. б/н.), пропускат се 2 бр. от долния ред, 1 ст. б/н в 3-та бр. от долния ред*, от * до * се повт..
Гръб и предница: На иглите се заплитат 58 бр. и се плетат 2 см =3 р. жартиерна пл. Продължава се с лиц. пл., като на всеки 6 см се наддава равномерно от 2-те страни 4х1 бр. След 31 см от началото за ръкавната извивка от 2-те стр. във всеки 2-ри ред се свиват 1х3 бр., 3х1 бр. На височина 15 см от началото на рък. изв. за бието се закриват средните 10 бр. Плетенето продължава по отделно като се свиват 2 бр., а на всеки 2-ри ред 2х1 бр. След 3,5 см от началото на бието, за скосяване на раменете се закриват във всеки 2-ри ред 2х9 бр.
Ръкав: Заплитат се 26 бр. и се плетат 2 см = 3 р. жарт. пл.. Продължава се с лиц. пл.. Едновременно от 2-те стр. се наддава на всеки 6 см 7х1 бр. След 44 см от началото се свиват от 2-те стр. във всеки 2-ри р. 1х3 бр., 7х1 бр.. Плетат се 13 см и се закриват останалите бр.

Яка: Зашийте раменните шевове. От опаковата страна на една кука изплетете 1 р. ст. б/н. Продължете по схемата и след 9 реда затегнете бр. и срежете конеца.
Зашийте и останалите шевове.

Описание на русском здесь.
Публикуване на коментар