четвъртък, 12 юни 2008 г.

Сладкиш

Сладкиш "Аламинут"

Разбийте 5 яйца с 3 лъжици захар и 5 лъжици брашно, докато започнат да се образуват мехури. Прибавете 1/2 л прясно мляко и бъркайте сместа, докато стане гладка като крем. Изсипете я в тавичка, намазана с масло, и я печете 10-15 минути.
Поднесете сладкиша полят с малинов или вишнев сироп. Също може и с шоколаден или карамелен сос.

Много лек и вкусен сладкиш. Лесен за приготвяне и е любим на моето семейство.

5 яйца растереть с 3 ст. л. сахаром и 5 ст. л. мука добела. Добавить 1/2 л молоко и взбить хорошо. Переложить в форму для выпечки, смазанная маслом. Печь в духовом шкафу 10-15 минут.
Перед подачей залить сверху с малиновым или вишневым сиропом; шоколадным или карамельным соусом.
Публикуване на коментар