четвъртък, 14 февруари 2008 г.

Торта "Гараш"

Това е рецепта на една по-различна торта "Гараш". А ако нямате време да печете блатовете, заменете ги с готови "Ореховки".
Продукти. За блата: 5 белтъка, 400 г захар на пясък, 300 г смлени орехи. За крема: 100 г захар на пясък, 1/2 кафена чашка вода, 100 г шоколад (2 супени лъжици какао), 5 жълтъка, 350 г краве масло. За кроканта: 75 г захар на пясък, 2 супени лъжици вода.
Приготвяне. На блата: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта по малко и продължава да се разбива, докато се сгъсти. Прибавят се и орехите. Всичко се разбърква добре. Сместа се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма, застлана с хартия, намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна. На крема: Захарта се сварява на сироп с водата и какаото, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропът е още топъл, прибавят се жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем. По-добре е вместо какао да се сложи шоколад. На кроканта: Захарта, смесена с водата, се карамелизира и се изсипва в намазана с мазнина тава. След като изстине, крокантът се начуква на дребно.
Платките се слепват с крем, като върху крема се посипва по малко от кроканта. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание.

Честит празник!

11 коментара:

TANK каза...

Милена! Ура! Я поняла! Всё поняла, пусть не каждое слово, где то додумала, потому что в теме. Я же так начну на языке предков читать! Вау!!!

Milena Ivanova каза...

Yes!!! Супер:) Ну, а если что-то непонятно могу помочь;)

TANK каза...

Но, если пост на тему в которой я не понимаю, то боюсь будут проблемы, Пыталась понять пост про собаку, почти нулевой результат.

Milena Ivanova каза...

Про собаку и подснежники?

Анонимен каза...

Пирог выглядит ну очень аппетитно! Какое искушение для соблюдающих диету))))

TANK каза...

Да про них))!

Milena Ivanova каза...

OK. Однажды мы с собакой гуляли в дворе. Она очень любить прогулки :) Все время что-то ищет. Вдруг увидела подснежники и серьезно рассердилась. "Что за безобразие! Бау-бау!!! Как можно появляться сдесь! Я не разрешаю! Бау-бау..." Мы в первый раз увидели подснежники.
Спасибо, Настик :) Не надо соблюдать диеты. Необходимо только правильное питание и спорт.

Анонимен каза...

А каким спортом Вы занимаетесь?)

Milena Ivanova каза...

Я делаю фитнесс дома каждый день ;) И один час в день быстрая ходьба (это правильно!?) А то все сидиш и вяжеш, и вяжеш, и вяжеш... Надо двигатся!

TANK каза...

Бау-Бау - это Гав-Гав? ))) Ты видела мой пост про вязанные вещи дизайнеров от высокой моды? Можешь понять без схемы как это вязать? А то народ хочет схемы, а их нет!

Анонимен каза...

Правильно! Жизнь - в движении ;)